'Kids at Nelson Mandela-school'

Stichting Teel-Yooba


Van september 2022 tot september 2023 was de Stichting Teel Yooba NL het 2e/3e Wereldproject van Zwartewaterland en daarmee zijn we heel blij. Met ons project Kids@NelsonMandelaSchool in Burkina Faso helpen wij vanaf 2017 kinderen van arme ouders aan een lespakket voor een heel schooljaar. Het lespakket voor 1 jaar kost 25 euro per kind en bestaat uit het schoolgeld, het lesmateriaal en 1 warme maaltijd per dag. We helpen dit jaar 120 kinderen aan een heel schooljaar." We zijn het afgelopen jaar bij veel activiteiten in de gemeente Zwartewaterland aanwezig geweest.

Dinsdag 19 september 2023 hebben we een presenstatie gegeven van deze activiteiten in 't Olde Staduus in Genemuiden en daar kregen we een check overhandigd met de opbrengst van afgelopen jaar.

We hebben op diverse markten gestaan, o.a. Biestemerkt in Genemuiden .

Teel Yooba Vanuit de ZWO- commissie gereformeerde kerk Genemuiden heeft men de opbrengst van de maaltijdactie die de kerk jaarlijks organiseert dit jaar aan onze stichting geschonken. We zijn in januari naar de kerkdienst geweest en hebben daar een korte presentatie gegeven over onze stichting, de opbrengst van de actie bedroeg maar liefst 1500 euro.

Sponsorloop Basisschool DRIESTER.

We hebben voorlichting gegeven op school en de leerlingen hebben heel enthousiast gereageerd met het zoeken van sponsoren een overweldigend bedrag bij elkaar gelopen. Hartverwarmend om hierbij aanwezig te zijn. De superopbrengst 3378 euro heeft ons enorm ontroerd. We hebben lasergame dagen proberen te organiseren . We hadden hier wel meer van verwacht want we hebben heel veel bedrijven aangeschreven en uitgenodigd om met hun team te komen voor teamuitjes. Helaas was de animo niet groot . De opbrengst 300 euro was in ieder geval weer goed voor 12 leerlingen om naar school te kunnen.

Er zijn nog 2 supermarkten in Genemuiden die volgend jaar met hun statiegeld acties aandacht aan Teel Yooba willen geven.

Bij de vrouwenvereniging van de Baak in Hasselt hebben we een presentatie gegeven over de waterwerkzaamheden in Burkina Faso . 120 euro

We hebben in Zwartsluis afwisselend op twee verschillende locaties de toiletwagens bemand en schoongehouden tijdens de Zwartsluis onder Zeil dagen. Hemelvaart, de vrijdag en vrijdagnacht en de zaterdag. Opbrengst 740 euro

Als laatste actie is er op 13 augustus een benefietconcert gegeven bij de Ursuskerk in Termunten. Opbrengst 1150 euro

(Bekijk PowerPoint presentatie over de diverse acties)© 2013 HendrikJan